Fshatari mblodhi vezët dhe pastaj vuri re se njëra nga vezët ishte më madhja që ai kishte parë. Kur po e thyente u çudit nga ajo që pa brenda

Fshatari u habit pasi gjeti një vezë që ishte pothuajse aq e madhe sa dora e tij, dhe ndodhi në fermën e tij në Queensland, Australi. Megjithatë, befasia nuk mbaroi ende.

Ajo që ishte edhe më e çuditshme ishte se ai gjeti një vezë tjetër pasi kishte goditur vezën gjigante! Fermeri me fat, Scott Stockman, kurrë nuk pritej të gjente vezë të tilla në fermën e tij dhe mendoi se zbulimi i tij i çmendur ishte i vlefshëm për t’iu thënë botës.Hap Pamjet Me Poshte!

Veza e gjigantit u mblodh nga koleksionist i vezëve të fermës, “Zippy”

Veza e madhe peshonte rreth 176 gram dhe ishte tri herë më e madhe se një vezë mesatare e pulës

Leave a Comment