Grabitësin shqiptar e shpëtojnë fëmijët, nuk i hiqet nënshtetësia britanike (Emri)

Grabitësi shqiptar mund të qëndrojë në Britaninë e Madhe pavarësisht se gënju për kombësinë dhe të kaluarën kriminale.

Një grabitës i armatosur shqiptar ka fituar një apel gjyqësor për të qëndruar në Mbretërinë e Bashkuar pavarësisht se gënjeu për kombësinë e tij për të fituar nënshtetësinë britanike.Hap Pamjet Me Poshte!

Arsimi Murati, 46 vjeç, apeloi me sukses një përpjekje të Sekretares së Brendshme për t’i hequr nënshtetësinë. Sekretarja e Brendshme e akuzoi Muranit se ka gënjyer për kombësinë e tij dhe se është dënuar për një grabitje me armë në Shqipëri.

Një gjykatës i imigracionit të gjykatës së sipërme tha se Sekretarja e Brendshme nuk kishte arritur të provonte se Murati ishte në dijeni të dënimin kur ai aplikoi për leje për të qëndruar në MB, pasi ai ishte gjykuar për krimin në mungesë.

Murati gjithashtu pohoi se dëbimi i tij do të ishte një shkelje e të drejtës së tij për jetë familjare sipas nenit 8 të Konventës Evropiane të të Drejtave të Njeriut

Leave a Comment