‘Uaaa ti do më qethësh mua?’ Njihuni me berberen shqiptare, 24-vjeçarja rrëfen: Vajzat xheloze për…

Në kulturën tonë tradicionale ka disa profesione të cilat janë konsideruar si të rezervuara për meshkuj dhe në fakt në të shumtën e rasteve janë të dominuara nga burrat.

Megjithatë, në ditët e sotme, pavarësisht stereotipeve të vjetra gjinore, gratë po thyejnë tabutë në shumë fusha dhe po përfaqësohen gjithnjë e më shumë në profesione që dikur ishin të konsideruara si ‘punë për burra’. I tillë është dhe rasti i 24 vjeçares Liljana Kurti që ka zgjedhur prej 4 vitesh të punojë si berbere për meshkuj.

Në studion e “Rreze Dielli” Lili tregon si lindi kjo dëshirë, si e pritën familjarët e saj këtë zgjedhje, a është ndier ndonjëherë e paragjykuar që punonte në një berberhane, edhe pse sot ajo ka hapur sallonin e saj për meshkuj. Çfarë reagimi bëjnë meshkujt kur shohin një berbere femër si dhe cilat janë sfidat dhe vështirësitë e këtij profesioni, për të cilin Lili thotë se nuk është thjesht një zanat, por një pasion. Në studion e “Rreze Dielli” Liljana Kurti na tregon dhe cilat janë trendet e fundit të qethjes së meshkujve.

Leave a Comment