Hunda po i deformohej dita-ditës, i moshuari zbulon në kohë sëmundjen

Një burrë kishte frikë se mund të humbiste hundën pasi kishte një rritje të madhe në të, gjë që e ndaloi atë të dilte nga shtëpia.

Rreth një dekadë më parë, ish-marinari Ian Arthur filloi të zhvillonte gunga të zmadhuara në hundë dhe shkoi te mjeku. Ai fillimisht u diagnostikua me një sëmundje të lëkurës të quajtur rosacea, e cila shkakton skuqje në fytyrë, por pavarësisht se iu dha trajtim, hunda e tij vazhdoi të fryhej dhe zgjerohej.

Teksa hunda e tij vazhdonte të rritej, Ian mësoi se ai vuante nga diçka e quajtur rhinophyma, e cila bën hundën të skuqet, të fryhet dhe të ketë gunga.

“Rhinophyma filloi të zhvillohej rreth 10 vjet më parë, në fillim gradualisht, por më pas në mënyrë më agresive. U bë shumë më keq dhe shumë më e dukshme derisa, dy vjet më parë, fillova të ndihesha keq. E prisha biznesin tim, sepse ndjeva se klientët po më komentonin hundën. Madje fillova të bëja pazar vonë në mbrëmje, kur kishte më pak njerëz.”

Pas shumë vuajtjesh dhe i mbyllur në shtëpi, 64-vjeçari iu nënshtrua një trajtimi lazer dyorësh që i hoqi indet e tepërta të lëkurës në hundë, dhe i ktheu hundën në normalitet.

Leave a Comment