A keni shpesh lemzë? Ja ku fshihet problemi / Ylli Merja: Zgjidhja më e mirë me…

Në vijim të bisedës në studion “Rreze Dielli” me specialistin e bimëve mjekësore Ylli Merja për shkaqet e fryrjes së barkut, ai theksoi se aerofagjia bën që nervi frenitus të prishë funksionin e tretjes, që do të thotë lemzë.

“Në pjesën e sipërme, nëse shikojmë strukturën e stomakut dhe pozicionin e tij, ai ka pothuajse 1/3 e masës së tij në kafazin e kraharorit së bashku me zemrën dhe mushkëritë. Hap Pamjet Me Poshte!

Aty ku ndodhet kjo diafragmë është një nerv, nervi frenitus, i cili nga ajri i futur nga goja në stomak gjatë gëlltitjes ose nga prania e gazrave detensionon, eksiton dhe fillon një lemzë të vazhdueshme, të shpeshtë dhe të bezdisshme”, thotë Merja.

Nëse keni lemzë shpesh, thotë Merja, atëherë duhet të bëni një vizitë për të kontrolluar organet tuaja të brendshme, veçanërisht stomakun. Problemin e lemzave të zgjatura dhe të shpeshta ose të vazhdueshme e zgjidhim shumë lehtë.

“Çaji i mentes, mendje e butë, është zgjidhja ideale. Gjithashtu, gjethet e mentes së freskët ose e thatë, mund të përdoren në pjatë apo sallatë, është e mrekullueshme”, thekson Merja.

E pyetur nga moderatorja, nëse një personi befas i bie lemza, dhe ne e trembim apo i tregojmë një histori për të “humbur mendjen” sipas miteve që kanë mbetur në popull, a ka ndonjë efekt?

Merja përgjigjet se stimulimi i sistemit nervor bëhet për të transmetuar një stimulim nervor në një qendër tjetër për të larguar vëmendjen dhe se ndonjëherë është efektiv, por hapi i parë që duhet të bëjmë për të ndaluar lemzën është të pimë pak ujë dhe pasi të mbajmë stomakun. për disa sekonda sikur të ishte mbledhur.

Gjithashtu, një zgjidhje tjetër është të merrni frymë thellë, duke mbushur mushkëritë me ajër./Shqiptarja.com

Leave a Comment