Hetem Ramadani tregon se si Fatmir Zymberi i dha dy thasë me para 4 milionë marka për armatim të UÇK-së – Ja çfarë na ndodhi me to!

Nëse keni bërë të gjitha policat e sigurimit të detyrueshëm dhe suplementar në Zvicër, me siguri jeni të mbuluar për të gjitha llojet e ‘fatkeqësive’ të pritshme dhe të papritura që mund t’ju ndodhin, shkruan The Local, transmeton albinfo.ch.

Përveç sigurimit të detyrueshëm shëndetësor, sigurimit për aksidente (nëse nuk mbulohet nga punëdhënësi juaj), sigurimit të automjeteve, si dhe sigurimit nga zjarri dhe fatkeqësitë natyrore (i detyrueshëm në 19 kantone), mund të keni marrë edhe polica të tjera mbrojtëse.Hap Pamjet Me Poshte!

Për shembull, shumë njerëz në Zvicër besojnë në parimin “më mirë i sigurt se sa keq” dhe kanë marrë sigurim shëndetësor shtesë, sigurim të mbrojtjes ligjore dhe sigurim të përgjegjësisë personale, ndër të tjera.

Me gjithë këtë, a keni ende nevojë të lini mënjanë paratë e ‘urgjencës’?
Zviceranëve në përgjithësi u pëlqen të përgatiten për të gjitha llojet e ‘fatkeqësive’; Një dëshmi e kësaj vigjilence është prania e kudondodhur e strehimoreve me bomba. Megjithëse Zvicra nuk është pushtuar prej shekujsh, fryma e të qenit gati, për çdo rast, ende mbizotëron.

Por, ndërsa shpresojmë se nuk do t’ju duhet të përdorni kurrë strehën tuaj të pasojave, shanset janë që në një moment ose në një tjetër do t’ju nevojiten para shtesë për ‘urgjenca’ të tjera.

Sipas platformës së konsumatorit Moneyland, “një fond emergjence është një shumë parash që ju vendosni për emergjenca financiare dhe shpenzime të paparashikueshme. Këto para përdoren vetëm kur ju duhet të mbuloni kosto të larta e të papritura brenda një periudhe të shkurtër kohore, transmeton tutje albinfo.ch.

Për shembull, nëse keni nevojë për punë të mëdha dentare (dhe nuk keni një sigurim gjithëpërfshirës dentar, gjë që shumica e njerëzve në Zvicër nuk e kanë), kjo mund të kushtojë disa mijëra franga – ose dhjetëra mijëra, në situata ekstreme.

Ose ndoshta ju jeni pronar shtëpie dhe duhet të zëvendësoni pajisjet tuaja të prishura ose të bëni ndonjë punë të shtrenjtë riparimi në pronën tuaj (në disa raste, si rinovimi, ju mund ta zbrisni koston nga taksat tuaja, por jo për riparime).

Leave a Comment