Gjumi i drekës i nevojshëm për të gjithë; Këto janë përfitimet shëndetësore që merrni nga ai

Në botën e zënë me të cilën jetojmë, mund të jetë e vështirë të gjesh kohë për disa minuta pushim. Sipas Fondacionit Kombëtar të Gjumit, 85% e gjitarëve praktikojnë pushime të shkurtra gjatë gjithë ditës. Megjithatë, njerëzit janë në mesin e pakicës që e ndajnë ditën e tyre në zgjimin dhe pushimin.

Ndërsa mund të jetë joshëse për të kapur një filxhan kafe për të rritur energjinë tuaj, mund të jetë koha për t’i dhënë trupit tuaj pjesën tjetër që ai dëshiron. Le të hedhim një vështrim në shumë përfitime të gjumit të drekës prej 30 minutash.Hap Pamjet Me Poshte!

Mbron sistemin imunitar: Sipas një artikulli nga Medical Daily, një sy gjumë mund të ndihmojë në mbrojtjen e sistemit tuaj imunitar. Kur jeni të lodhur, sistemi juaj imunitar nuk është aq i fortë sa mund të jetë. Me një sistem imunitar të prekshëm, trupi juaj nuk është aq i aftë të shmangë ftohjet e zakonshme dhe gripin. Kur flini, sistemi imunitar rimëkëmbet dhe rikthen veten në nivelin e duhur.

1. Përmirëson aftësitë vendimmarrëse: Kur jeni të lodhur, aftësia juaj për të marrë vendime ose për të kujtuar informacionin mund të jetë shumë e vështirë. Ëeb MD tregon se gjumi për 30-60 minuta, mund të ndihmojë në përmirësimin e aftësisë për të studiuar, për të kujtuar informacionin dhe për të bërë zgjedhje të mira.

2. Menaxhimi i lehtë i stresit: A po kërkon një zgjidhje të thjeshtë për stresin tuaj? Provo të marrësh një sy gjumë të shpejtë. Një artikull nga Medical Daily tregon se disa çaste të tjera mund t’ju ndihmojnë të ndiheni mendërisht dhe emocionalisht të rinovuar. Mungesa e gjumit gjithashtu mund të bëjë që presioni i gjakut të balancohet, kështu që duke i dhënë vetes vetëm disa minuta për t’u çlodhur mund t’ju ndihmojë të menaxhoni stresin tuaj dhe të jetoni një jetë të ekuilibruar.

3. Bën mirë për zemrën: mungesa e gjumit mund të jetë një lajm i keq për zemrën tuaj. Kur nuk pushoni siç duhet, enët e gjakut bëhen të kufizuara, dhe mund të kenë ndikime të rënda në zemrën tuaj. Në fakt, kjo mund të çojë edhe në një atak në zemër.

Leave a Comment