Ylli Merja: Kujdes! Mos i neglizhoni këto shenja në këmbë, mund t’ju zbulojnë shumë probleme shëndetësore per…

Në një intervistë në emisionin “Rreze Dielli” në Report Tv, specialisti i bimëve mjekësore Ylli Merja tregoi më tepër se çfarë sëmundje paralajmëron dhimbja e këmbëve.

“Faktorët janë të shumtë por çdo shenjë e saj që na jepet, çdo simptomë na drejton drejt burimit, shkaktarit, nëse i analizojmë mirë elementët, kurimi i sëmundjes bëhet në një kohë më të shkurtër.Hap Pamjet Me Poshte!

Në të gjitha rastet duhet eleminuar stresi, pse nuk po i shërojmë këmbët e sëmura pasi ato nuk kanë një periudhë kohe të shkurtër, 1 ose 2 mujore , sëmundja agravon nga pak.

Fillimisht ajo jep shenja, të cilat janë e para sindromi i këmbëve të lodhura, që na lajmëron për dicka, që do të thotë mungesë mikroelementësh siç është mungesa e magnezit, kalciumit, magniumit.

Më shumë dhemb pulpa e këmbës, dhe pastaj shputa e saj. Më pas mund të ndjejmë ngushtim dhe në disa raste këmba na rrin akull e ftohtë” tha ai.

Për kurimin e këtij rasti ai sygjeroi konsumimin e disa llojeve të çajrave:

“Mund të përdoret ai çaji i lëkurave të limonit dhe portokallit, i mollëve të egra” tha specialisti i bimëve.

Por si duhet të veprojnë personat të cilat pas masazheve dhe pirjes se cajrave bimorë nuk kanë pasur përmirësimin e dëshiruar. Sipas tij duhet të ndjekin këtë lloj kure:

“Nëse ne e shohim që ndezja e këmbëve vazhdon megjithë masazhet që mund ti bëjmë me ekstraktet apo me vajrat, kremrat, ju bën mirë që këmba e tyre të futet në ujë të fohtë.

Kjo sëmundje ka përpararur, por si ta çojmë në zero. Fusim këmbët në darkë 10-15 minuta në ujë të ftohtë, një lugë gjelle sodë buke, një lugë caj kripe, na ndihmon në qarkullimin e gjakut dhe fillojmë ta lyejmë këmbët me Helikrisium ose me vajin e sinapit, Me këto të dyja bëhet masazh nga maja e gishtit deri në rëzë të kofshës” tha ai.

Shenja të ndryshme në këmbë sipas tij tregojnë edhe sëmundje të ndryshme që mund të jenë në trupin e cdo njeriu:

Ndërsa nëse ndjejmë zjarr me ca shpime si gjilpëra, atëherë mund të shikojmë që një sëmudje e veshkave jep këtë veti. Nuk e pastron mirë gjakun dhe kristalet janë mbledhur në shputën e kmëbës dhe japin këto shpime.

Nëse kemi sindromën e këmbëve të lodhura, ka njerëz që edhe në gusht qëdrojnë me veshje të trasha, gjithë problematika e këtyre njerëzve ështe se nuk i funksion mirë gjendra teoridike. Por ka edhe disa shenja të tjera, gjatë ditës mund të hedhi 10 hapa, lodhet dhe ndjen të ftohtë pavarësisht se sa mund të jetë temperatura. Ky duhet të kontrollojë tiroiden’ shpjegoi mjeku popullor Ylli Merja.

SHENIM: Cdo i semure ka vecorite e tij, ndaj per cdo semundje duhet gjithnje keshillimi me mjeket. Ky artikull nuk mund te perdoret per te sygjeruar nje terapi.

Leave a Comment